"Akvarellius Runous"

V.1997 perustettu Ideri on lappeenrantalaisen kuvittaja Heli Pukin "Akvarellius Runous". Kiehtova kuvan ja sanan liitto, lämmin värimaailma ja omintakeiset akvarellitarinat vievät mielikuvitusmatkalle ja herkät runot avaavat oven lopulta sydämen sopukoille asti.

Kasvutarinoita

Akvarellit ovat toimintani alku ja juuri. Akvarelleista versoo ammatin alku: kortit, Karhusen ja Kettusen hilpeät seikkailut ja herkät elämänmakuiset runot.  Työntekemisen kautta siveltimen jälki kehittyy, korttimallisto kasvaa ja iän myötä runot rohkaistuvat. Kirjasatoa on syntynyt jo neljän oman kirjan verran:  v. 2006 "Tuohipurje ja Tähtilyhty" evääksi elämän matkalle, 2011 itsensärohkaisukirja "Tuulenratsastaja", v. 2012 vauvakirja " Uusi pieni" ja Suomen juhlavuonna 2017  aikamatka " Sydänkompassi" . Elämänkirjo lähellä ja kaukana, mieltä askarruttavat aatokset ja päätökset piirtyvät vuosittain Keikkakalentereihini ja niiden muikeisiin kuvituksiin teksteineen.  Napakasta työtahdista huolen pitävät monipuoliset tilaustyöt ja koulukirjakuvitukset mm. Otavalle. Kivijalkapuoti Iderin lisäksi tavoitat taidettani jälleenmyyjiltäni kautta maan, kesäisin  naivistinäyttelyissä Iiittalassa ja Varkaudessa sekä syksyisin Helsingin kirjamessuilla ja Tampereen Kädentaidossa. Kuvituksiani löydät mm. Otavan koulukirjoista ja Suomen Ruokatiedon julisteista. Julkisia taideteoksiani on mm. Lappeenrannan kirkossa (Kastepuu),  Lappeenrannan Keskussairaalassa lastenosastolla ja Helsingissä Naistenklinikalla .  2.12. 2018 Kontulan Mikaelin kirkossa vihitään käyttöön maalaamani uusi kastepuu" Mikaelin Siivet".

Matkaeväät

Matka koostuu työrutiineista ja uuden luomisen ilosta. Olen todennut että minua vaivaa monelle lappeenrantalaiselle yrittäjälle tuttu luovuutta pursuava geeniperimä,  jonkinlainen ikiliikkuja- kutsuttakoon sitä nyt vaikka Nuijamiesgeeniksi. Se saa mielen ja kädet jatkuvaan  liikkeeseen hyvällä ja elämäniloisella tavalla. Elän vahvasti työlleni mutta omankin ajan tärkeys on korostunut iän myötä. Aikaa luovalle työlle löydän keventämällä puodin aukioloaikoja . Yrittämisen tukena ovat rakkaat läheiset ja ammattitaitoiset yhteistyökumppanit Painotalo Seiska, Lasi-Nikku, Grano ja Avidly ja Kuviopaja, mainiot asiakkaani sekä voimaa antava mielikuvitus ja luonto. Eväänäni on positiivinen elämänkatsomus ja ennakkoluuloton tahto kulkea omaa tietä. Arvostan kovasti työrauhaa ja luovan mielen voimaa. Unelmani on kehittyä jatkuvasti työssäni ja tuoda iloa maailmaan maalausteni ja runojeni kautta.

Siivet

Sulka rehellisyydestä, sulka rohkeudesta, sulka uskosta ja urheudesta. Sata sulkaa suuresta surusta, tuhat onnen tuntehista- sulka suurin sielun kipinästä. Sulista kasvavat suuret kantavat siivet, varjoon, valoon, tuuleen, tuleen- päivään huomiseen.

Lämmin kiitos Etelä-Karjalan Yrittäjille Vuoden Yksinyrittäjä 2018 -nimityksestä. Kipinää ja energiaa aikaan tulevaan!

Luomisen ilosta, sielun kipinästä, päivään huomiseen tänä vuonna 2018 teille siellä, lähellä ja kaukana,
tervehtien Heli Pukki.

#

Umpihangessa

Hiihtäkää rohkeasti

umpihangessa omia latujanne.

Saatatte kohdata muita samanlaisia.

IDERI Heli Pukki, Kauppakatu 25, 53100 LPR, heli.pukki(at)ideri.inet.fi ,  puh. 0400 651 985 facebook

Puoti palvelee 4.12.- 23.12.:
ark. 10-18 ( 6.12. suljettu)
la-su 10-16


Design by Nitro ID