"Akvarellius Runous"

V.1997 perustettu Ideri on lappeenrantalaisen kuvittaja Heli Pukin "Akvarellius Runous". Kiehtova kuvan ja sanan liitto, lämmin värimaailma ja omintakeiset akvarellitarinat vievät mielikuvitusmatkalle ja herkät runot avaavat oven lopulta sydämen sopukoille asti.

Kasvutarinoita

Akvarellit ovat toimintani alku ja juuri. Akvarelleista versoo ammatin alku: kortit, Karhusen ja Kettusen hilpeät seikkailut ja herkät elämänmakuiset runot.  Työntekemisen kautta siveltimen jälki kehittyy, korttimallisto kasvaa ja iän myötä runot rohkaistuvat. Kirjasatoa on syntynyt jo neljän oman kirjan verran:  v. 2006 "Tuohipurje ja Tähtilyhty" evääksi elämän matkalle, 2011 itsensärohkaisukirja "Tuulenratsastaja", v. 2012 vauvakirja " Uusi pieni" ja Suomen juhlavuonna 2017  aikamatka " Sydänkompassi" . Elämänkirjo lähellä ja kaukana, mieltä askarruttavat aatokset ja päätökset piirtyvät vuosittain Keikkakalentereihini ja niiden muikeisiin kuvituksiin teksteineen.  Napakasta työtahdista huolen pitävät monipuoliset tilaustyöt ja koulukirjakuvitukset mm. Otavalle. Kivijalkapuoti Iderin lisäksi tavoitat taidettani jälleenmyyjiltäni kautta maan, kesäisin  naivistinäyttelyissä Iiittalassa ja Varkaudessa sekä syksyisin kirjamessuilla. Kuvituksiani löydät mm. Otavan koulukirjoista ja Suomen Ruokatiedon julisteista. Julkisia taideteoksiani on mm. Lappeenrannan kirkossa (Kastepuu) ,  Lappeenrannan Keskussairaalassa lastenosastolla ja Helsingissä Naistenklinikalla .  

Matkaeväät

Matka koostuu työrutiineista ja uuden luomisen ilosta. Elän vahvasti työlleni mutta oman ajan tärkeys on korostunut iän myötä. Aikaa luovalle työlle löydän keventämällä puodin aukioloaikoja . Yrittämisen tukena ovat rakkaat läheiset ja ammattitaitoiset yhteistyökumppanit Painotalo Seiska, Lasi-Nikku, Grano ja Kuviopaja, mainiot asiakkaani sekä voimaa antava mielikuvitus ja luonto. Eväänäni on positiivinen elämänkatsomus ja ennakkoluuloton tahto kulkea omaa tietä. Arvostan kovasti työrauhaa ja luovan mielen voimaa. Unelmani on kehittyä jatkuvasti työssäni ja tuoda iloa maailmaan maalausteni ja runojeni kautta.

Siivet

Sulka rehellisyydestä, sulka rohkeudesta, sulka uskosta ja urheudesta. Sata sulkaa suuresta surusta, tuhat onnen tuntehista- sulka suurin sielun kipinästä. Sulista kasvavat suuret kantavat siivet, varjoon, valoon, tuuleen, tuleen- päivään huomiseen.

Luomisen ilosta, sielun kipinästä, päivään huomiseen tänä vuonna 2018 teille siellä, lähellä ja kaukana,
tervehtien Heli Pukki.

#

Makeaa elämää

Jokainen on

oman elämänsä kakku tai leipuri.

Joskus molempia.

IDERI Heli Pukki, Kauppakatu 25, 53100 LPR, heli.pukki(at)ideri.inet.fi ,  puh. 0400 651 985 facebook

Nyt puoti suljettu, olen ke-su
Helsingissä Kirjamessuilla
os. 7 c 109.
30.10. tiistaina puoti avoinna 10-17.


Design by Nitro ID