Juuret

Iderin akvarellitarinoiden takaa kurkistan minä, kuvittaja Heli Pukki. Olen syntynyt 1969 Lappeenrannassa ja yritykseni Iderin syntymävuosi on 1996. Sisustussuunnittelutoimistosta ponnistanut Ideri on vuosien myötä vuorotellen kasvanut ja kutistunut kuin Liisa ihmemaassa, kulkien päivä päivältä lähemmäksi itseään, persoonallista kuvittajaa akvarellitarinoiden maasta. Matkanteko on piirtynyt kuviin ja kirjoitettu runoihin. Elämän varjot ja valot näkyvät vahvasti niin teksteissä kuin monikerroksisissa väreissäkin.

Puun yllä tähdet

Akvarellit ovat toimintani alku ja juuri, ajan haasteista alati uudistuva puu. Puun rungosta kasvaa valoon Karhusen ja Kettusen hilpeä elämäntarina ja varjopuolella versovat varovasti valoon herkät elämänmakuiset runot. Puun latvassa istun minä, kuvittaja kuvitusteni ääressä, tähyten tähtiin, omiin kirjoihin. "Carpe caudam", kuiskaavat kuomat Karhunen ja Kettunen hiljaa ja minä tartun rohkeasti yllä kiitävän tähden pyrstöön ja pidän tiukasti kiinni.... Ja kirjasatoa on syntynytkin:  v. 2006 "Tuohipurje ja Tähtilyhty" evääksi elämän matkalle, 2011 itsensärohkaisukirja "Tuulenratsastaja", v. 2012 vauvakirja " Uusi pieni" ja tänä vuonna 2017  aikamatka " Sydänkompassi" . Vuosittainen ajatuksenkulku ja mieltä askarruttavat aatokset piirtyvät Keikkakalentereihini ja niiden muikeisiin kuvituksiin teksteineen.

Matka ja eväät

Matka koostuu työrutiineista, sitkeydestä, rohkeudesta ja uuden luomisen ilosta. Elän vahvasti työlleni mutta kyllä aikaa aina jostain löytyy saunomiseen, sienireissulle ja lomanpoikasellekin. Yrittäjyyden tukipilareina on rakas perhe, luotettavat työkaverit ja ammattitaitoiset yhteistyökumppanit, mainiot asiakkaani sekä voimaa antava mielikuvitus. Tavoitteiden saavuttamisessa eväänäni on positiivinen elämänkatsomus ja ennakkoluuloton tahto kulkea omaa tietä.

Siivet

Sulka rehellisyydestä, sulka rohkeudesta, sulka uskosta ja urheudesta. Sata sulkaa suuresta surusta, tuhat onnen tuntehista- sulka suurin sielun kipinästä. Sulista kasvavat suuret kantavat siivet, varjoon, valoon, tuuleen, tuleen- päivään huomiseen.

Luomisen ilosta, sielun kipinästä, päivään huomiseen teille siellä, lähellä ja kaukana,
tervehtien Heli Pukki.

#

Karua vai totta

Silmistä luetaan
elämän suurimmat seikkailut
selän kaaresta kannetut taakat
  ja karheista käsistä
  sydämen syvimmät viivat.

IDERI Heli Pukki, Kauppakatu 25, 53100 LPR, heli.pukki(at)ideri.inet.fi ,  puh. 0400 651 985
Puoti palvelee joulukuussa
ma-pe 10-17, la 10-14
 
 

 

Design by Nitro ID