Mistä on Ideri tehty? Mielikuvituksesta,  työstä, väreistä ja runoista- niistä on Ideri tehty!

Juuret

Iderin akvarellitarinoiden takaa kurkistan minä, kuvittaja Heli Pukki. Olen syntynyt 1969 Lappeenrannassa ja yritykseni Iderin syntymävuosi on 1996. Sisustussuunnittelutoimistosta ponnistanut Ideri on vuosien myötä vuorotellen kasvanut ja kutistunut kuin Liisa ihmemaassa. Työn kautta olen itse päivä päivältä löytänyt tien lähemmäksi minua, persoonallista kuvittajaa akvarellitarinoiden maasta. Aiheet saan arjesta, maalaan mielikuvituksella ja runoilla rakennan siltaa huomiseen. Elämän varjot ja valot näkyvät vahvasti niin teksteissä kuin monikerroksisissa väreissäkin.

Kasvutarinoita

Akvarellit ovat toimintani alku ja juuri. Akvarelleista versoo ammatin alku, kortit, Karhusen ja Kettusen hilpeät seikkailut ja herkät elämänmakuiset runot.   "Carpe caudam", kuiskaavat kuvieni  kuomat Karhunen ja Kettunen ja minä tartun joka päivä rohkeasti siveltimeen ja pidän tiukasti kiinni.... Ja unelmista on tehty työn kautta totta! Siveltimen jälki kehittyy, korttimallisto kasvaa, runot rohkaistuvat ja kirjasatoakin on syntynyt jo neljän oman kirjan verran. (  v. 2006 "Tuohipurje ja Tähtilyhty" evääksi elämän matkalle, 2011 itsensärohkaisukirja "Tuulenratsastaja", v. 2012 vauvakirja " Uusi pieni" ja Suomen juhlavuonna 2017  aikamatka " Sydänkompassi" ). Elämänkirjo lähellä ja kaukana, mieltä askarruttavat aatokset ja päätökset piirtyvät vuosittain Keikkakalentereihini ja niiden muikeisiin kuvituksiin teksteineen. Rapistelen jo uuden kirjan aineksia talteen taikalaatikkoon, vaan resepti eläköön tässä tekemisen myötä. Napakasta työtahdista huolen pitävät monipuoliset tilaustyöt ja koulukirjakuvitukset mm. Otavalle.

Matkaeväät

Matka koostuu työrutiineista, sitkeydestä, rohkeudesta ja uuden luomisen ilosta. Elän vahvasti työlleni mutta vapaan ajan tärkeys on korostunut iän myötä. Aikaa luovalle työlle löydän keventämällä puodin aukioloaikoja . Yrittämisen tukena ovat rakkaat läheiset ja ammattitaitoiset yhteistyökumppanit, mainiot asiakkaani sekä voimaa antava mielikuvitus ja luonto. Eväänäni on positiivinen elämänkatsomus ja ennakkoluuloton tahto kulkea omaa tietä. Arvostan kovasti työrauhaa ja luovan mielen voimaa. Unelmani on kehittyä työssäni ja tuoda iloa maailmaan.

Siivet

Sulka rehellisyydestä, sulka rohkeudesta, sulka uskosta ja urheudesta. Sata sulkaa suuresta surusta, tuhat onnen tuntehista- sulka suurin sielun kipinästä. Sulista kasvavat suuret kantavat siivet, varjoon, valoon, tuuleen, tuleen- päivään huomiseen.

Luomisen ilosta, sielun kipinästä, päivään huomiseen tänä vuonna 2018 teille siellä, lähellä ja kaukana,
tervehtien Heli Pukki.

#
Arki

Arki on

tasapainolajien aatelia.

Kaikista vaikeinta on olla juuri tässä.

 

IDERI Heli Pukki, Kauppakatu 25, 53100 LPR, heli.pukki(at)ideri.inet.fi ,  puh. 0400 651 985
 
1.1.- 31.3. puoti avoinna 
to- pe 10-17 ja la 10-14
 

 

Design by Nitro ID