Heli & Ideri

Heli Pukki

”Akvarellius Runous”

V.1997 perustettu Ideri on lappeenrantalaisen kuvittaja Heli Pukin ”Akvarellius Runous”. Ammatinvaihto sisustussuunnittelijasta kuvittajaksi vei elämänmittaiselle löytöretkelle  luovuuteen . Nyt yksinyrittäjä Heli Pukin teoksissa kuvan ja sanan liitto puhuu täydestä sydämestä: mielikuvituksesta ilo, väreistä voima ja runoista rohkeus.

Positiivinen elämänkatsomus on maalauksieni ja runojeni raaka-ainetta. Lämmin värikirjo ja mielikuvitus ovat puumerkkini .  Tekemisen kirjo ulottuu uniikeista akvarelleista ja runoista oppikirjakuvituksiin. Painomallisto on monipuolinen: kortteja, julisteita, kirjoja ja tekstiileitä.  Tuotteillani on n. 15 jälleenmyyjää kotimaassa. Alkuvuosien hennot värit ovat voimistuneet  ja  runot rohkaistuneet –  myös murrekielelle.  Toiveaiheista maalatut tilausakvarellit ovat  saaneet suosiota henkilökohtaisena taidelahjana.

Kirjasatoa
on syntynyt kuuden omakustanteisen kirjan verran: ”Tuohipurje ja Tähtilyhty” -evääksi elämän matkalle/ 2006,  ”Tuulenratsastaja”- itsensärohkaisukirja/2011,  ” Uusi pieni”-vauvakirja / 2012 ,  ” Sydänkompassi”- aikamatka/ 2017 ,  ”Feeniksi”- voimakirja/ 2019 ja Askel-oma tieni 2021. Vuosittain elokuussa ilmestyvä Keikkakalenteri pureutuu kuvin ja sanoin mieltäni askarruttaviin ja ilahduttaviin teemoihin. 

Luovuuden eväät 
löydän hyvistä lapsuudenmuistoista, luonnosta, asiakaspalvelun haasteista ja kodista, jonka jaan rakkaan aviomieheni, Ilkka Tihveräisen kanssa- yrittäjä hänkin, Öljypuu Oy:ssä.  Avidly, Painotalo Seiska, Lasi-Nikku, Grano Oy ja Kuviopaja ovat yritykseni pitkä-aikaisia ja luotettuja  yhteistyökumppaneita .

Vaihteleva työnkuva
muodostuu luovasta työstä työhuoneella jonka vastapainona on asiakaspalvelu puodilla .  Kalenteria rytmittävät kuvitus- ja tilaustyöt, näyttelyt ja messut. Voimavaroja lataan kotosalla- lukien, pihatöitä tehden ja saunoen. Mielikuvitustani ruokkii tiuhan työtahdin paine. 

Kesällä 2021 teoksiani
näet naivistisen taiteen näyttelyistä Iittalan puukoululta , Varkauden Väinölän Taidekeskuksesta ja Jyväskylän Kehystämö-Galleria Patinasta.  Syksyllä edessä ovat Helsingin kirjamessut,  Lahden kätevä ja tekevä sekä Tampereen Kädentaito-messut. 

Julkisia taideteoksiani
löydät Lappeenrannan kirkosta (Kastepuu), Lappeenrannan keskussairaalasta (lastenosaston taulusarja) ja Helsingissä naistenklinikalla synnytyssalista (Uusi päivä, Uudet kujeet- teos) . Joulukuussa 2018 Kontulan Mikaelin kirkossa vihittiin käyttöön maalaamani Siivet- kastepuu. Keväällä 2020 aikana julkistettiin kuvittamani  Lauritsalan kirjaston elämystilan suurikokoinen Seikkailu- seinäteos ja Lappeenrannan linnoituksen Luonto- ja kulttuuripolun opastaulut. Kuvituksia olen tehnyt mm. Otavan koulukirjoihin, Eksotelle ja yritysten juhlakortteihin, luku- ja liikuntadiplomeihin sekä luontopolkutauluihin Lappeenrannassa.

Hyvän tuulen voimaa ja terveyttä vuoteen 2021 toivottaa Heli Pukki.

Elämän väriä kaikki tyynni.