Heli & Ideri

Heli Pukki

”Akvarellius Runous”

V.1997 perustettu Ideri on lappeenrantalaisen kuvittaja Heli Pukin ”Akvarellius Runous”. Ammatinvaihto sisustussuunnittelijasta kuvittajaksi vei elämänmittaiselle löytöretkelle  luovuuteen . Nyt yksinyrittäjä Heli Pukin teoksissa kuvan ja sanan liitto puhuu täydestä sydämestä: mielikuvituksesta ilo, väreistä voima ja runoista rohkeus.

Teokset syntyvät eletystä elämästä
Eletty elämä on maalauksieni ja runojeni  raaka-ainetta. Vahvat värit ja iloinen mielikuvitus ovat puumerkkini .  Tekemisen kirjo ulottuu uniikeista akvarelleista ja runoista oppikirjakuvituksiin. Painomallisto on monipuolinen: kortteja, julisteita, kirjoja ja tekstiileitä. Alkuvuosien hennot värit ovat voimistuneet  ja  runot rohkaistuneet –  myös murrekielelle.  Toiveaiheista maalatut tilausakvarellit ovat  saaneet suosiota henkilökohtaisena taidelahjana.

Kirjasatoa on syntynyt viiden kirjan verran: ”Tuohipurje ja Tähtilyhty” -evääksi elämän matkalle/ 2006,  ”Tuulenratsastaja”- itsensärohkaisukirja/2011,  ” Uusi pieni”-vauvakirja / 2012 ,  ” Sydänkompassi”- aikamatka/ 2017  ja  ”Feeniksi”- voimakirja julkaistiin 9.3. 2019. Vuosittain elokuussa ilmestyvä Keikkakalenteri pureutuu kuvin ja sanoin mieltäni askarruttaviin ja ilahduttaviin teemoihin. Vuoden 2020 aikana työn alla on lukemaan ja liikkumaan kannustava lastenkirja !

Luovuuden eväät ovat lähellä
Olen saanut kasvaa rakastavassa, kädentaitoja ja luontoa arvostavassa kodissa. Samat arvot jaan rakkaan aviomieheni, Ilkka Tihveräisen kanssa- yrittäjä hänkin, Öljypuu Oy:ssä.   Avidly, Painotalo Seiska, Lasi-Nikku, Grano Oy ja Kuviopaja ovat yritykseni pitkä-aikaisia yhteistyökumppaneita .

Luova työ työhuoneella vastapainonaan asiakaspalvelu puodilla muodostavat hyvän työrytmin. Osansa työajasta vie verkkokauppa, näyttelyt ja messut. Voimavaroja lataan kotosalla- lukien, saunoen ja ulkoillen. Positiivinen elämänkatsomus ja mielikuvitus kantavat minua arjen haasteissa.

Vihreästä yksinyrittäjästä on moneksi
 Kaikki Iderin tuotanto on kotimaista. Lappeenrannan keskustassa Tasihinin talossa sijaitsevan Iderin kivijalkapuodin ja verkkokaupan lisäksi tuotteillani on n. 15 jälleenmyyjää kotimaassa .

Kesällä 2020 akvarellimaalaukseni esittäytyvät Iittalan naivistit- näyttelyssä Iiittalan vanhalla puukoululla sekä Varkauden Väinölän Taidekeskuksessa. 2.10.- 4.11. 2020 osallistun Jyväskylässä Galleria Patinan yhteisnäyttelyyn ” Mistä ovat vahvat naiset tehty” .

Koronapandemiasta johtuen syksyllä 2020 Iderin osallistuu virtuaaliosastolla Helsingin Kirjamessuille ja Tampereen Kädentaitoon- verkossa tavataan . Toivottavasti tavataan  sitten ” ihan oikeilla” messuilla  vuonna 2021!

Kuvituksia olen tehnyt mm. Otavan koulukirjoihin, Eksoten esitesarjaan, yritysten juhlakortteihin, luku- ja liikuntadiplomeihin sekä luontopolkutauluihin Lappeenrannassa.

Julkisia taideteoksiani on mm. Lappeenrannan kirkossa (Kastepuu), Lappeenrannan Keskussairaalassa (lastenosaston taulusarja) ja Helsingissä Naistenklinikalla synnytyssalin Uusi päivä, Uudet kujeet- teos . Joulukuussa 2018 Kontulan Mikaelin kirkossa vihittiin käyttöön maalaamani Siivet- kastepuu. Keväällä 2020 aikana julkistettiin Lauritsalan kirjaston elämystilan suurikokoinen Seikkailu- seinäteos.

GreenReality- yhteistyökumppanina Ideri tmi on on luopunut sellofaanista pakkausmateriaalina ja vähentänyt muovin käyttöä minimiin tuotteissaan.. Tuotteemme pakataan luontoystävällisesti ja kestävästi kierrätyskartonkipakkauksiin.

Terveyttä, mielenrauhaa ja ilon luovia tuulia tähän erikoiseen aikaan toivottaa Heli Pukki.

Iderin ydin, työhuoneella valmistuvia akvarelleja.