Heli & Ideri

Heli Pukki

”Akvarellius Runous”

V.1997 perustettu Ideri on lappeenrantalaisen kuvittaja Heli Pukin ”Akvarellius Runous”. Ammatinvaihto sisustussuunnittelijasta kuvittajaksi vei elämänmittaiselle löytöretkelle  luovuuteen . Nyt yksinyrittäjä Heli Pukin teoksissa kuvan ja sanan liitto puhuu täydestä sydämestä: mielikuvituksesta ilo, väreistä voima ja runoista rohkeus.

Teokset syntyvät omannäköisestä elämästä
Luova ja positiivinen elämäntapa ovat maalauksieni ja runojeni raaka-ainetta. Lämmin värikirjo ja iloinen mielikuvitus ovat puumerkkini .  Tekemisen kirjo ulottuu uniikeista akvarelleista ja runoista oppikirjakuvituksiin. Painomallisto on monipuolinen: kortteja, julisteita, kirjoja ja tekstiileitä. Alkuvuosien hennot värit ovat voimistuneet  ja  runot rohkaistuneet –  myös murrekielelle.  Toiveaiheista maalatut tilausakvarellit ovat  saaneet suosiota henkilökohtaisena taidelahjana.

Kirjasatoa on syntynyt viiden kirjan verran: ”Tuohipurje ja Tähtilyhty” -evääksi elämän matkalle/ 2006,  ”Tuulenratsastaja”- itsensärohkaisukirja/2011,  ” Uusi pieni”-vauvakirja / 2012 ,  ” Sydänkompassi”- aikamatka/ 2017  ja  ”Feeniksi”- voimakirja julkaistiin 9.3. 2019. Vuosittain elokuussa ilmestyvä Keikkakalenteri pureutuu kuvin ja sanoin mieltäni askarruttaviin ja ilahduttaviin teemoihin. Ihan pian, huhtikuussa 2021 julkaistaan uusi runokirjani ”Askel- oma tieni”.  Se jatkaa askel kerrallaan Sydänkompassi-kirjani aloittamaa polkua ajassa. Askel-kirjan kuvituksen ja runojen herättämiä tunteita voit halutessasi tallentaa sivuille varattuun tilaan omakätisesti. Kirja on oiva paikka purkaa omia elämäntuntemuksia myös tänä erikoisena korona-aikana.

Luovuuden eväät löydän läheltä
Olen saanut kasvaa rakastavassa, kädentaitoja ja luontoa arvostavassa kodissa. Samat arvot jaan rakkaan aviomieheni, Ilkka Tihveräisen kanssa- yrittäjä hänkin, Öljypuu Oy:ssä.  Avidly, Painotalo Seiska, Lasi-Nikku, Grano Oy ja Kuviopaja ovat yritykseni pitkä-aikaisia ja luotettuja  yhteistyökumppaneita .

Luova työ työhuoneella vastapainonaan asiakaspalvelu puodilla  muodostavat monipuolisen työnkuvan. Kalenteria rytmittävät kuvitus- ja tilaustyöt, näyttelyt ja messut. Voimavaroja lataan kotosalla- lukien, pihatöitä tehden ja saunoen. Mielikuvitustani ruokkii tiuhan työtahdin paine kesästä jouluun ja kaamoksen pimeys. Hiljaisen alkuvuoden ja valostuvan kevään aikana purkautuu syksyn ajatussato ulos kuin soliseva puro,  runoina ja kuvina. 

Versoja 
Kaikki Iderin tuotanto on kotimaista. GreenReality- yhteistyökumppanina Ideri tmi on on luopunut sellofaanista pakkausmateriaalina ja vähentänyt muovin käyttöä minimiin tuotteissaan. Tuotteemme pakataan luontoystävällisesti ja kestävästi kierrätyskartonkipakkauksiin. Lappeenrannan keskustassa Tasihinin talossa sijaitsevan Ideri- kivijalkapuodin ja verkkokaupan lisäksi tuotteillani on n. 12 jälleenmyyjää kotimaassa .

Kesällä 2021 teoksiani löydät naivistisen taiteen näyttelyistä Iittalan puukoululta , Varkauden Väinölän Taidekeskuksessa ja Jyväskylän Patinasta. Tarkat ajankohdat löydät etusivun alaosasta. 

 Helsingin Kirjamessuille ja Tampereen Kädentaitomessuille vuonna 2020 Ideri osallistui virtuaaliosastolla verkossa. Tänä vuonna toivottavasti tavataan oikeasti messuosastolla ihanien uutuustuotteiden äärellä ja vaihdetaan kuulumiset!  

Julkisia taideteoksiani näet Lappeenrannan kirkossa (Kastepuu), Lappeenrannan Keskussairaalassa (lastenosaston taulusarja) ja Helsingissä Naistenklinikalla synnytyssalissa (Uusi päivä, Uudet kujeet- teos) . Joulukuussa 2018 Kontulan Mikaelin kirkossa vihittiin käyttöön maalaamani Siivet- kastepuu. Keväällä 2020 aikana julkistettiin kuvittamani  Lauritsalan kirjaston elämystilan suurikokoinen Seikkailu- seinäteos ja Lappeenrannan linnoituksen Luonto- ja kultturipolun opastaulut. Kuvituksia olen tehnyt mm. Otavan koulukirjoihin, Eksoten esitesarjaan, yritysten juhlakortteihin, luku- ja liikuntadiplomeihin sekä luontopolkutauluihin Lappeenrannassa.

Valoisaa mieltä  ja Hyvän tuulen voimaa vuoteen 2021 toivottaa Heli Pukki.

Elämän väriä kaikki tyynni.