Heli & Ideri

Heli Pukki

”Akvarellius Runous”

V.1997 perustettu Ideri on lappeenrantalaisen kuvittaja Heli Pukin ”Akvarellius Runous”. Ammatinvaihto sisustussuunnittelijasta kuvittajaksi vei elämänmittaiselle löytöretkelle luovuuteen .
Nyt yksinyrittäjä Heli Pukin teoksissa kuvan ja sanan liitto puhuu täydestä sydämestä: mielikuvituksesta ilo, väreistä voima ja runoista rohkeus.

Tuotantoni on monipuolista: uniikeista akvarelleista ja runoista kortteja, julisteita, kirjoja, tekstiileitä , tilausteoksia ja oppikirjakuvituksia.  Tuotteillani on n. 25 jälleenmyyjää kotimaassa. Alkuvuosien hennot värit ovat voimistuneet  ja  runot rohkaistuneet –  myös murrekielelle.  Toiveaiheista maalatut tilausakvarellit ovat  saaneet suosiota henkilökohtaisena taidelahjana. Positiivinen elämänkatsomus ja sävykäs värimaailma ovat maalauksieni ja runojeni raaka-ainetta.

Kirjasatoa
on syntynyt kuuden omakustanteisen kirjan verran: ”Tuohipurje ja Tähtilyhty” -evääksi elämän matkalle/ 2006,  ”Tuulenratsastaja”- itsensärohkaisukirja/2011,  ” Uusi pieni”-vauvakirja / 2012 ,  ” Sydänkompassi”- aikamatka/ 2017 ,  ”Feeniksi”- voimakirja/ 2019 ja Askel-oma tieni 2021. Vuosittain elokuussa ilmestyvä Keikkakalenteri kiteyttää arjen oivallukset siivekkäin sanoin ja kuvin. 

Luovuuden eväät 
löydän mielikuvituksesta, luonnosta, kirjallisuudesta, asiakaspalvelun  puodilla ja kodista, jonka jaan rakkaan aviomieheni, Ilkka Tihveräisen kanssa- yrittäjä hänkin, Öljypuu Oy:ssä. Painotalo Seiska, Lasi-Nikku, Avidly, Grano, Printscorpio ja Kuviopaja ovat yritykseni pitkä-aikaisia ja luotettuja yhteistyökumppaneita .

Vaihteleva työnkuva
muodostuu luovasta työstä työhuoneella ja asiakaspalvelusta puodilla .  Kalenteria rytmittävät kuvitus- ja tilaustyöt, näyttelyt ja messut. Voimavaroja lataan kotosalla- lukien, pihatöitä tehden ja saunoen. 

Loppuvuonna 2021 
osallistun Helsingin kirjamessuille,  Lahden Kätevään sekä Suomen Kädentaito-messuille. Tavataan messuilla hyvien messutarjousten äärellä! 

Julkisia taideteoksiani
näet mm. Lappeenrannan kirkkosalissa Kastepuu-kastetaulu:Näytä lähdekuvaLappeenrannan keskussairaalassa (lastenosaston taulusarja) ja Helsingissä naistenklinikalla synnytyssalissa (Uusi päivä, Uudet kujeet- teos) . Joulukuussa 2018 Kontulan Mikaelin kirkossa vihittiin käyttöön maalaamani Siivet- kastepuu:Yleiskuva Mikaelinkirkon kastepuusta Keväällä 2020 aikana julkistettiin kuvittamani Lauritsalan kirjaston elämystilan suurikokoinen Seikkailu- seinäteos:Näytä lähdekuva

ja Lappeenrannan linnoituksen Luonto- ja kulttuuripolun opastaulut. Kuvituksia olen tehnyt mm. koulukirjoihin ja yritysjulkaisuihin, luku- ja liikuntadiplomeihin sekä luonto-ja puistotauluihin Lappeenrannassa.

Luovuuden iloa päivään jokaiseen toivottaa Heli Pukki.

Elämän väriä kaikki tyynni.