Heli & Ideri

Heli Pukki

”Akvarellius Runous”

V.1997 perustettu Ideri on lappeenrantalaisen kuvittaja Heli Pukin ”Akvarellius Runous”. Ammatinvaihto sisustussuunnittelijasta kuvittajaksi vei elämänmittaiselle löytöretkelle  luovuuteen . Nyt yksinyrittäjä Heli Pukin teoksissa kuvan ja sanan liitto puhuu täydestä sydämestä: mielikuvituksesta ilo, väreistä voima ja runoista rohkeus.

Positiivinen elämänkatsomus on maalauksieni ja runojeni raaka-ainetta. Lämmin värikirjo ja mielikuvitus ovat puumerkkini .  Tekemisen kirjo ulottuu uniikeista akvarelleista ja runoista oppikirjakuvituksiin. Painomallisto on monipuolinen: kortteja, julisteita, kirjoja ja tekstiileitä.  Tuotteillani on n. 15 jälleenmyyjää kotimaassa. Alkuvuosien hennot värit ovat voimistuneet  ja  runot rohkaistuneet –  myös murrekielelle.  Toiveaiheista maalatut tilausakvarellit ovat  saaneet suosiota henkilökohtaisena taidelahjana.

Kirjasatoa
on syntynyt kuuden omakustanteisen kirjan verran: ”Tuohipurje ja Tähtilyhty” -evääksi elämän matkalle/ 2006,  ”Tuulenratsastaja”- itsensärohkaisukirja/2011,  ” Uusi pieni”-vauvakirja / 2012 ,  ” Sydänkompassi”- aikamatka/ 2017 ,  ”Feeniksi”- voimakirja/ 2019 ja Askel-oma tieni 2021. Vuosittain elokuussa ilmestyvä Keikkakalenteri kiteyttää arjen oivallukset siivekkäin sanoin ja kuvin. 

Luovuuden eväät 
löydän mielikuvituksesta, luonnosta, kirjallisuudesta, asiakaskohtaamisista puodilla ja kodista, jonka jaan rakkaan aviomieheni, Ilkka Tihveräisen kanssa- yrittäjä hänkin, Öljypuu Oy:ssä. Painotalo Seiska, Lasi-Nikku, Avidly, Grano, Printscorpio ja Kuviopaja ovat yritykseni pitkä-aikaisia ja luotettuja yhteistyökumppaneita .

Vaihteleva työnkuva
muodostuu luovasta työstä työhuoneella ja asiakaspalvelusta puodilla .  Kalenteria rytmittävät kuvitus- ja tilaustyöt, näyttelyt ja messut. Voimavaroja lataan kotosalla- lukien, pihatöitä tehden ja saunoen. 

Loppuvuonna 2021 
osallistun Helsingin kirjamessuille,  Lahden kätevään sekä Tampereen Kädentaito-messuille. Tavataan siellä hyvien messutarjousten äärellä! 

Julkisia taideteoksiani
näet Lappeenrannan kirkkosalissa(Kastepuu-kastetaulu), Lappeenrannan keskussairaalassa (lastenosaston taulusarja) ja Helsingissä naistenklinikalla synnytyssalissa (Uusi päivä, Uudet kujeet- teos) . Joulukuussa 2018 Kontulan Mikaelin kirkossa vihittiin käyttöön maalaamani Siivet- kastepuu. Keväällä 2020 aikana julkistettiin kuvittamani Lauritsalan kirjaston elämystilan suurikokoinen Seikkailu- seinäteos ja Lappeenrannan linnoituksen Luonto- ja kulttuuripolun opastaulut. Kuvituksia olen tehnyt mm. Otavan koulukirjoihin, Eksotelle ja yritysten juhlakortteihin, luku- ja liikuntadiplomeihin sekä luonto-ja puistotauluihin Lappeenrannassa.

Hyvän tuulen voimaa päivään jokaiseen toivottaa Heli Pukki.

Elämän väriä kaikki tyynni.