Heli & Ideri

Heli Pukki

”Akvarellius Runous”

V.1997 perustettu Ideri on lappeenrantalaisen kuvittaja Heli Pukin ”Akvarellius Runous”. Ammatinvaihto sisustussuunnittelijasta kuvittajaksi vei elämänmittaiselle löytöretkelle omaan luovuuteen . Nyt Heli Pukin teoksissa kuvan ja sanan liitto puhuu täydestä sydämestä.

Teoksia elämän tarinoista
Akvarellit ja runot piirtävät elettyä elemää. Maalauksistani tuttujen eläinhahmojen Karhusen ja Kettusen ilo ja Runoratsun herkkyys vuorottelevat tuotannossani.  Monipuolinen tuotevalikoima kattaa taidetta akvarelleista painotuotantoon ja kuvituksiin. Alkuvuosien hennot värit ovat voimistuneet  ja  runot rohkaistuneet – nyt myös murrekielelle.  Toiveaiheista maalatut tilausakvarellit ovat saaneet suosiota henkilökohtaisena taidelahjana.

Kirjasatoa on syntynyt neljän oman kirjan verran: ”Tuohipurje ja Tähtilyhty” -evääksi elämän matkalle/ 2006,  ”Tuulenratsastaja”- itsensärohkaisukirja/2011,  ” Uusi pieni”-vauvakirja / 2012 ,  ” Sydänkompassi”- aikamatka/ 2017  ja  ”Feeniksi”- voimakirja julkaistiin 9.3. 2019. Vuosittain elokuussa ilmestyvä Keikkakalenteri pureutuu kuvin ja sanoin mieltäni askarruttaviin ja ilahduttaviin teemoihin .Työn alla on lapsille suunnattu lukemaan ja liikkumaan kannustava runokirja vuodelle 2020!

Luovuuden eväät
Olen saanut kasvaa rakastavassa, kädentaitoja ja luontoa arvostavassa kodissa. Samat arvot jaan rakkaan aviomieheni, Ilkka Tihveräisen kanssa. Yrittäjä hänkin, Öljypuu Oy:ssä. Luotettavat yhteistyökumppanit (Avidly, Painotalo Seiska, Lasi-Nikku, Grano Oy ) ovat yrittäjyyteni kivijalkoja. Positiivinen elämänkatsomus kantaa minua arjen haasteissa.

Luova työ työhuonepäivinä vastapainonaan asiakaspalvelu puodilla muodostavat toisiaan ruokkivan työrytmin. Osansa työajasta haukkaa myös verkkokauppa, sosiaalinen media, näyttelyt ja messut.  Voimavaroja lataan kotona lukemalla,  puolison hyvää ruokaa ja osuvasti valittua olutta nauttien ja pihapuuhissa raataen ( sekä kahta kissaamme palvellen.)

Työni ydin ovat akvarellit ja runot. Niistä syntyvät painetut piensarjat. Kaikki Iderin tuotanto tapahtuu Suomessa. Tärkeä osa tuotevalikoiman kehitystä on monimuotoinen kierrätys. Lappeenrannan keskustassa Tasihinin talossa sijaitsevan Iderin kivijalkapuodin ja verkkokaupan lisäksi tuotteillani on jälleenmyyjiä kautta maan. 

Kesäisin akvarellimaalaukseni ovat Iittalan naivistit- näyttelyssä Iiittalan vanhalla puukoululla. Syksyisin Iderin messuosaston löydät Helsingin kirjamessuilta ja Suomen Kädentaidosta Tampereella . Kuvituksia olen tehnyt mm. Otavan koulukirjoihin ja Suomen Ruokatiedon julisteisiin. Julkisia taideteoksiani on mm. Lappeenrannan kirkossa (Kastepuu), Lappeenrannan Keskussairaalassa (lastenosaston taulusarja) ja Helsingissä Naistenklinikalla synnytyssalin Uusi päivä, Uudet kujeet- teos . Joulukuussa 2018 Kontulan Mikaelin kirkossa vihittiin käyttöön maalaamani Siivet- kastepuu.

Lämmin kiitos Etelä-Karjalan Yrittäjille Vuoden Lappeenrantalainen Yksinyrittäjä 2018 -nimityksestä. Tunnustus toi uutta energiaa  ja näkyvyyttä Iderille.

Siispä rohkeasti kuono tuuleen, tulevaisuus on tässä ja nyt, t. Heli Pukki.

Iderin ydin, työhuoneella valmistuvia akvarelleja.