Heli & Ideri

Heli Pukki

”Akvarellius Runous”

V.1997 perustettu Ideri on lappeenrantalaisen kuvittaja Heli Pukin ”Akvarellius Runous”. Ammatinvaihto sisustussuunnittelijasta kuvittajaksi vei elämänmittaiselle löytöretkelle  luovuuteen . Nyt yksinyrittäjä Heli Pukin teoksissa kuvan ja sanan liitto puhuu täydestä sydämestä: mielikuvituksesta ilo, väreistä voima ja runoista rohkeus.

Teokset syntyvät omannäköisestä elämästä
Luova ja positiivinen elämäntapa ovat maalauksieni ja runojeni raaka-ainetta. Lämmin värikirjo ja iloinen mielikuvitus ovat puumerkkini .  Tekemisen kirjo ulottuu uniikeista akvarelleista ja runoista oppikirjakuvituksiin. Painomallisto on monipuolinen: kortteja, julisteita, kirjoja ja tekstiileitä. Alkuvuosien hennot värit ovat voimistuneet  ja  runot rohkaistuneet –  myös murrekielelle.  Toiveaiheista maalatut tilausakvarellit ovat  saaneet suosiota henkilökohtaisena taidelahjana.

Kirjasatoa on syntynyt viiden kirjan verran: ”Tuohipurje ja Tähtilyhty” -evääksi elämän matkalle/ 2006,  ”Tuulenratsastaja”- itsensärohkaisukirja/2011,  ” Uusi pieni”-vauvakirja / 2012 ,  ” Sydänkompassi”- aikamatka/ 2017  ja  ”Feeniksi”- voimakirja julkaistiin 9.3. 2019. Vuosittain elokuussa ilmestyvä Keikkakalenteri pureutuu kuvin ja sanoin mieltäni askarruttaviin ja ilahduttaviin teemoihin.

Luovuuden eväät löydän läheltä
Olen saanut kasvaa rakastavassa, kädentaitoja ja luontoa arvostavassa kodissa. Samat arvot jaan rakkaan aviomieheni, Ilkka Tihveräisen kanssa- yrittäjä hänkin, Öljypuu Oy:ssä.  Avidly, Painotalo Seiska, Lasi-Nikku, Grano Oy ja Kuviopaja ovat yritykseni pitkä-aikaisia ja luotettuja  yhteistyökumppaneita .

Luova työ työhuoneella vastapainonaan asiakaspalvelu puodilla  muodostavat monipuolisen työnkuvan. Kalenteria rytmittävät kuvitus- ja tilaustyöt, näyttelyt ja messut. Voimavaroja lataan kotosalla- lukien, pihatöitä tehden ja saunoen. Mielikuvitukseni rakastaa rauhaa ja syyshämärää.

Versoja 
Kaikki Iderin tuotanto on kotimaista. GreenReality- yhteistyökumppanina Ideri tmi on on luopunut sellofaanista pakkausmateriaalina ja vähentänyt muovin käyttöä minimiin tuotteissaan.Tuotteemme pakataan luontoystävällisesti ja kestävästi kierrätyskartonkipakkauksiin. Lappeenrannan keskustassa Tasihinin talossa sijaitsevan Iderin kivijalkapuodin ja verkkokaupan lisäksi tuotteillani on n. 15 jälleenmyyjää kotimaassa .

Kesällä 2020 osallistuin naivistisen taiteen näyttelyyn Iittalassa sekä Varkauden Väinölän Taidekeskuksessa.

 Helsingin Kirjamessuille ja Tampereen Kädentaitomessuille tänä vuonna Ideri osallistui virtuaaliosastolla verkossa. Ensi vuonna sitten toivottavasti tavataan messuosastolla ja vaihdetaan kuulumiset! 

Julkisia taideteoksiani näet Lappeenrannan kirkossa (Kastepuu), Lappeenrannan Keskussairaalassa (lastenosaston taulusarja) ja Helsingissä Naistenklinikalla synnytyssalissa (Uusi päivä, Uudet kujeet- teos) . Joulukuussa 2018 Kontulan Mikaelin kirkossa vihittiin käyttöön maalaamani Siivet- kastepuu. Keväällä 2020 aikana julkistettiin kuvittamani  Lauritsalan kirjaston elämystilan suurikokoinen Seikkailu- seinäteos ja Lappeenrannan linnoituksen Luonto- ja kultturipolun opastaulut. Kuvituksia olen tehnyt mm. Otavan koulukirjoihin, Eksoten esitesarjaan, yritysten juhlakortteihin, luku- ja liikuntadiplomeihin sekä luontopolkutauluihin Lappeenrannassa.

Levollista Joulunaikaa ja Terveyttä ja Hyvää Tuulta Vuoteen 2021 toivottaa Heli Pukki.

Elämän väriä kaikki tyynni.